Bij wie is een haartransplantatie mogelijk?

De haartransplantatie behandeling is in principe bij iedereen zowel bij mannen als bij vrouwen mogelijk die een gezonde haarkrans hebben.

Hoeveel grafts heb ik nodig voor mijn haartransplantatie?

Bij het bepalen van het aantal grafts wat u nodig heeft voor uw haartransplantatie behandeling is het belangrijk dat het donorgebied een groot aantal grafts bevat. De meeste mensen hebben een redelijk goed donorgebied met voldoende grafts.

De volgende factoren zijn van belang:

Hoe groot is het gebied wat behandeld moet worden

De grootte van het gebied wat kaal of dun is, is bepalend voor het aantal grafts dat nodig is voor een natuurlijke dekking. Wanneer de oppervlakte groter is zullen er ook meer grafts nodig zijn voor een mooier resultaat.

De dichtheid van het donorgebied

Een grote dichtheid zorgen voor vele beschikbare grafts. Daardoor kan er bepaald worden hoeveel grafts er kunnen weggehaald worden. Dit is zeer gunstig wanneer er een groot gebied behandeld moet worden.

De kwaliteit en de structuur van het haar

Krullend, zwart of blond haar geven allemaal andere resultaten. Krullende haren geeft een mooie dekking waardoor je met weinig grafts al een zeer goed resultaat bekomt. Blonde haren zijn meestal dunner en dekken minder dan de andere haarkleuren, hierdoor moet er zoveel mogelijk grafts geplaatst worden voor een betere dichtheid.

Wat is een graft of Follicular Unit?

Vaak is het lastig om de termen te begrijpen wat men bedoelt. De volgende termen worden vaak gebruikt.

  • Implantaten
  • Grafts
  • Transplantaten
  • Follicular Units (FU)

Alle termen geven aan om hoeveel groepjes haren het gaat. Een graft bestaat uit 1 tot 4 haarfollikels.

Doet een haartransplantatie pijn?

Een haartransplantatie doet geen pijn. De behandeling vind namelijk plaats onder plaatselijke verdoving en is dus te vergelijken met een bezoek aan een tandarts.

Hoelang is een haartransplantatie zichtbaar?

Nadat de grafts zijn geïmplanteerd zal de huid wat rood zien en zal er korstvorming ontstaan op de plaats war de grafts zijn geïmplanteerd. Vanaf de tweede dag na de behandeling mogen de haren gewassen worden. Voor de eerste weken na de haartransplantatie krijgt u een speciale shampoo. Wanneer u begint met wassen zult u zien dat die kleine korstjes verdwijnen en de huid gaat genezen. Er kan enkel wat roodheid overblijven. Deze roodheid zal steeds meer vervagen en de huid geneest snel. Tijdens een adviesgesprek kunnen wij inschatten of er al dan niet een blijvende zichtbaarheid zal zijn maar dit is minimaal. Dit is ook afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt. Wanneer de grafts tussen bestaande haren worden geïmplanteerd zal dit minder opvallen dan wanneer er geen haren staan of wanneer het gebied kaal is.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een FUE behandeling duurt ongeveer 6 tot 8 uur. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de aard van de transplantatie en de hoeveelheid te transplanteren grafts.

Hoelang is een wachttijd tot een behandeling?

In Nederland is de wachttijd gemiddeld zes tot acht weken. In Turkije kunt u na de bevestiging van uw vlucht binnen een week behandeld worden.

Wat zijn de kosten van een haartransplantatie behandeling?

In tegenstelling met België en Nederland, waar de prijs wordt bepaald per hoeveelheid grafts, betaald u in het Aesthetic Center één prijs voor het maximale aan grafts die in één ingreep geplaatst kunnen worden. De kostprijs hiervoor komt neer op € 1.868,-  (inclusief adviesverlening Esthetic Airlines, voor- en nazorg, medicatie, 24u/24u opvolging tijdens uw verblijf in Turkije door het team van het Aesthetic Center), excl. BTW. Soms kan er beslist worden om een dubbele haartransplantatie te laten uitvoeren. Er worden diverse all-in formules aangeboden. Zie rubriek “prijzen”.

Hoelang na de behandeling mag ik weer sporten?

Het medisch team van Aesthetic Center raden u aan om gedurende 2 tot 3 weken niet te sporten of andere zware lichamelijke inspanningen te verrichten. Na 3 weken kunt u weer rustig aan beginnen met sporten. Na een maand kunt u weer alle sporten beoefenen.

Ziet het er natuurlijk uit?

De vele jaren ervaring met meer dan 5.000 haartransplantatie behandelingen van de chirurgen van het Aesthetic Center, hebben ervoor gezorgd dat dit mogelijk is. De getransplanteerde haarlijn ziet er net zo uit als een natuurlijke haarlijn.

Wanneer zie ik het eindresultaat?

Tot 90% procent van de haren zal in de eerste 3 tot 5 weken uitvallen. Dit is een natuurlijk proces wat de haarwortel na de transplantatie uitvoert. Dit is normaal en u hoeft zich daarom geen zorgen te maken. Na een rustpauze van 4 maanden zullen de nieuwe haren gaan groeien. Gemiddeld zullen de haren daarna 1 cm per maand groeien. In het begin zal de groei van de grafts ongelijkmatig verlopen, op de ene plek zullen de haren langer zijn dan op andere plaatsen. Ook kan het haar zeer fijn en dun zijn of het kan krullen of kronkelen terwijl uw haar normaal niet zo is. Dit stabiliseert zich in de loop van de tijd en zal het getransplanteerde haar dikker en sterker worden. Na 9 tot 12 maanden is het eindresultaat zichtbaar.

Wordt een haartransplantatie behandeling vergoed door een ziektekostenverzekeraar?

İndien er een medische indicatie bestaat door bijvoorbeeld een ziekte of ongeval, is het raadzaam dit na te vragen. Er zijn geen ziektekostenverzekeraars bij ons bekend die de kosten vergoeden.

Waardoor onderscheidt het Aesthetic Center zich van andere klinieken?

Het Aesthetic center werkt met ervaren haartransplantatie specialisten. Ook het begeleidend medisch team is gespecialiseerd in microchirurgie. Andere klinieken kennen die specialisatie niet in die mate.  Onze chirurgen voeren per jaar meer dan 500 haartransplantaties uit. Elk individu vraagt natuurlijk om een andere benadering. Het Aesthetic center heeft daar de kennis voor in huis. Deze kliniek beheerst over verschillende technieken die oplossingen bieden voor hele specifieke situaties. Daarnaast werkt het Aesthetic center volgens de hoogste eisen en zijn wij een haartransplantatie kliniek met het strenge ZKN keurmerk. Wij staan garant voor een hoge kwaliteit van medische zorg. Effieciênt met een persoonlijke medische behandeling.

Hoelang gaat het getransplanteerde haar mee?

Bij grotere kaalheden is een tweede behandeling een goede optie. De eerste behandeling zal echter zo worden uitgevoerd dat het ook bij 1 behandeling kan blijven en u later kunt besluiten wel of niet een tweede behandeling te plannen. Het team van het Aesthetic Center garanderen u ( 95 % ) dat alle getransplanteerde haren de rest van uw leven blijven groeien. Er zijn enkele medicijnen die uw haar sterk houdt na een haartransplantatie. Onze adviseurs van Esthetic Airlines zullen u bij een vrijblijvend gesprek hierover uitgebreid adviseren.