Hoewel er verschillende methodes zijn, zijn zowat alle haarspecialisten het er over eens dat de FUE methode te verkiezen is, omdat ze zo goed als pijnloos is en geen bloedingen veroorzaakt. Bij deze methode wordt de te behandelen zone van de hoofdhuid eerst gefotografeerd en de beelden opgeslagen. De donorzone, van waar de haarfollikels geoogst worden, wordt eveneens onderzocht, de plaats van de nieuwe haarlijn wordt besproken en bepaald, in overeenstemming met de leeftijd van de persoon en de gelaatsproporties. Dan begint de ingreep, onder beperkte, plaatselijke verdoving. Haarfollikels vanuit de nek en de achterkant van de oren worden één voor één verwijderd en geklasseerd. De transplantaten worden in een speciale vloeistof bewaard, bij constante temperatuur. Vervolgens worden in de donorzone kleine kanaaltjes gemaakt, waarlangs de follikels één voor één worden ingeplant. Dit is een arbeidsintensief proces, dat ongeveer 6 uur duurt. Tijdens 1 haartransplantatie behandeling kunnen er ongeveer 4000 grafts geplaatst worden, dit komt overeen met 10.000 à 12.000 haren.

Omdat de nek en de zone achter de oren genetisch zijn voorbestemd om niet kaal te worden, zijn dit de uitverkoren donorzones voor haartransplantatie. Na de haartransplantatie met de FUE methode zijn er minuscule gaatjes op de plaats van de haartransplantatie. Deze zijn niet hinderlijk voor de patiënt en zijn niet meer zichtbaar zodra het haar terug groeit op deze plaatsen. De ingreep brengt zo goed als geen bloedingen mee.

Een succesvolle haartransplantatie begint met een grondig onderzoek door een gespecialiseerd plastische chirurg. Er wordt nagegaan wat de patiënt precies verwacht, en er wordt een planning gemaakt. 

De behandeling haartransplantatie zal worden uitgevoerd in het Aesthetic Center Istanbul door specialist in FUE haartransplantatie Dr. Oya Sisman met medisch toezicht van hoofd plastische chirurgie Dr. Er. Ergin.

PRP behandeling

Alle haartransplantaties worden uitgevoerd met een PRP behandeling. Een PRP behandeling zorgt ervoor dat de nieuwe haren zich beter vastzetten en dat de hoofdhuid sneller herstelt. De graft ontwikkelt zich beter en het nieuwe haar wordt dikker, zodat uw nieuwe haardos meer volume krijgt.

Hoe werkt een PRP behandeling eigenlijk ?

PRP (Platelet Rich Plasma) is plasma met een rijke concentratie aan bloedplaatjes. Bij ene PRP-behandeling wordt de weefselgroei gestimuleerd wordt door injectie van geconcentreerd bloedplasma. Hiervoor wordt het eigen bloed van de patiënt gebruikt.  Voor de haartransplantatie wordt uw bloed afgenomen. Dit bloed word in een centrifuge geplaatst om vervolgens de rode bloedplaatjes, het bloedplasma en de groeifactoren van elkaar te scheiden. Het geconcentreerde plasma, dat veel meer bloedplaatjes bevat dan gewoon plasma, wordt vervolgens terug geïnjecteerd in het gebied waar de grafts zijn vastgehecht Omdat lichaamseigen bloed gebruikt wordt, is er geen risico op infecties of allergische reacties.