VOOR

NA

“de groepsreis voor haartransplantatie is een super initiatief!”

Toen ik 30 was begon de kaalheid sterk toe te nemen. Ik heb dan ook door de jaren heen verschillende middeltjes geprobeerd zoals minoxidil ,Finasteride en andere lotions die ik me vaak bij de kapper liet aansmeren. Door er veel over te lezen werd mijn interesse omtrent haartransplantatie steeds groter maarvaak las ik toch meer en meer extreme verhalen die me angstig maakte.

2 jaar geleden leerde ik mijn nieuwe partner kennen en zij overhaalde mij om toch voor deze ingreep te gaan omdat ze wist dat dit een zwaar probleem was voor mij. Ik vond me persoonlijk al iets te oud om hier nog iets aan te laten doen maar mijn vriendin zei me: DOEN!

Omdat mijn vriendin niet durft te vliegen en ikzelf niet zo een persoon ben dat alleen zal reizen besloot ik me in te schrijven voor de groepsreis.

 

Dag 1

Een week voor vertrek kreeg ik van Ivann ,de zaakvoerder van Esthetic Airlines en begeleider van de groepsreis, een mail met een gedetailleerd programma van de –daagse trip naar Istanbul. We ontmoette elkaar om 6u in de ochtend in de inkomhal van de luchthaven in Brussel. Het is misschien wat raar om te zeggen maar het schepte meteen en band tussen al de andere mannen omdat je uiteindelijk allemaal voor hetzelfde probleem op het vliegtuig stapt.

Na de check -inen bagagecontrole zijn we met z’n alle een koffie gaan drinken aan de gate en daar werden al onmiddellijk gesprekken gewisseld en ieder zijn verhaalkwam aanbod. Bij aankomst in de luchthaven van Istanbul werden we opgehaald door een busje waar we richting het hotel reden. Het Veyron hotel is een nieuw luxueus hotel.

Het voordeel van dit hotel is dat je vanuit je kamer de kliniek kan zien. Na het uitladen van onze bagage werden we met z’n allen verwacht in de kliniek waar Rosa,de woordvoerster van de kliniek ons zou verwelkomen. Op het prachtige dakterras van de kliniek werden we onthaald met Turkse thee en verschillende Turkse zoetigheden.

Rosa vertelde ons de volledige planning van de komende 4 dagen. Om alles vlot te laten verlopen gingen we vandaag alhet consult met de dokter hebben en de bloedtesten laten uitvoeren. De chirurg stelde me zeer gerust en samen met hem heb ik mijn wensen besproken. Op traktatie van Esthetic Airlines zijn we s’avonds in een mooi restaurant met z’n allen gaan eten. Dit was echteen fijne avond,weliswaar zonder een glaasje wijn maar het gezelschap was echt heel aangenaam.

 

Dag 2

De dag van de ingreep was toch best wel een beetje gespannen moet ik eerlijk toegeven. Bij aankomst in de kliniek werd ik voorgesteld aan het medisch team dat mij zou behandelen. één van de assistentes heeft mijn haren eerst geschoren en daarna werd ik voorbereid om eraan te beginnen.

De verdoving in de nek was best wel pittig moet ik eerlijk toegeven maar dit was een kwestie van enkele seconden.  Ik ben van nature iemand die heel actief is en nooit kan stilzitten dus de eerst uren van de ingreep was wel even knop op 0 zetten om stil te liggen. De arts vroeg wel regelmatig of alles ok was en men gaf ook aan als ik even wou bewegen of een arm wou verleggen dat dit wel kon.

Ik was zeer blij dat ik na het eerste deel van de ingreep m’n benen mocht strekken en iets kon eten. De laatste uren van de ingreep is sneller voorbij gegaan omdat je dan op je rug kan liggen en je meer ziet wat er om je heen gebeurd. De flatscreen die voor mij hing zorgde ook voor een goede afleiding.

Helemaal ingespalkt werden we terug naar het hotel gebracht. Ondanks ik de hele dag niets had moeten toen dan enkel maar liggen was ik best wel moe en was ik blij om op mijn kamer te zijn. We hebben met de groep nog een snack genuttigd in het restaurant van het hotel waar iedereen zijn verhaal nog eens kon doen om daarna de eerste nacht met ons nieuwe haar in te gaan.

 

Dag 3

In de ochtend werden we terug opgehaald om naar de kliniek te gaan en waar we ieder apart een eerste controle zouden krijgen. Het verband mocht na de eerste dag al verwijderd worden. En ondanks het er nog wel wat bloederig uitzag vond ik toch dat het zeer netjes stond.

Ivann,onze begeleider, had in de namiddag een busje geregeld voor eentrip doorheen Istanbul City. Als fervente lezer had ik al wat boeken gelezen over de geschiedenis van Istanbul maar ik moet zeggen dat het in werkelijkheid nog indrukwekkender is. De combinatie van oud en nieuw maakt Istanbul zo speciaal.

De dag vloog voorbij en na een traditionele turkse maaltijd begaven we ons terug naar het hotel .

 

Dag 4

Na dat we met z’n allen nog een laatste stevig ontbijt hebben genomen in het hotel werden we terug opgehaald om voor de laatste keer naar de kliniek te gaan. De altijd vriendelijke Rosa stond ons terug op te wachten in de lobby van de kliniek. 

We werden terug naar de dakverdieping van de kliniek gebracht waar we nog wat konden chillen en iets drinken. Ieder om beurt werden we naar de behandel kamer gebracht waar onze eerste washing plaatsvond.

Ik vroeg Rosa of ze mijn wassing en verzorging kon filmen met mijn gsm want ik ken mezelf en m’n vriendin zou me hier toch dagelijks moeten bij helpen. Alles werd nog eens goed uitgelegd hoe we deze verzorging zelkf moeten doen en ook hoe we alles moesten gebruiken.

Voor vertrek werden er nog wat groepsfoto’s genomen als herinnering. Het was tenslotte toch een hele belevenis dat ik nooit zou vergeten dus dit wou ik zeker op papier vastleggen.

Door heel het team werden we uitgewuifd en met z’n allen reden we naar de luchthaven om van daaruit terug het vliegtuig op te stappen richting thuishaven.