“Rosa ,De nederlanstalige begeleidster van de kliniek is een top vrouw!”

Al vanaf mijn puberjaren heb ik nooit veel haar gehad en heb ik nooit een volle haarlijn gehad. Ik voelde me dan ook vaak bekeken omdat de bekende “kale inhammen” meestal toch iets is dat je enkel bij mannen ziet.

Toen ik hoorde dat haartransplantatiesook bij vrouwen mogelijk wasbesloot ik om op het internet te beginnen surfen. Zo kwam ik bij Esthetic Airlines terecht. Er werd een huisbezoek gepland en Ivann kwam mij aan huis alle info stap voor stap uitleggen.

Ik moet zeggen dat ik er toch wel een nachtje heb moeten over slapen omdat er achteraan het hoofd een stukje moest weg geschoren worden voor de haren te kunnen transplanteren. Mijn lange haren zouden er wel over vallen uiteraard maar toch,het deed me toch een beetje twijfelen.

Ik besloot om het te doen en samen met een vriendin hebben we de eerste week van september ingepland.

 

Dag 1

Mijn beste vriendin was al een dag eerder bij mij blijven slapen omdat we zeer vroeg op de luchthaven moesten zijn. Om eerlijk te zijn had ik niet veel geslapen omdat ik mij midden in de nacht realiseerde…. Waar ga ik in godsnaam aan beginnen? Daarom vond ik het super fijn dat mijn beste vriendin meereisde zodat je er over kan praten onderling. Om 6u in de ochtend zijn we aangekomen in Zaventenzodat we om 8u05 zouden opstijgen richting Istanbul.

Bij aankomst in Istanbul en na een zeer vlotte bagage pick up stond de chauffeur van de kliniek in de aankomsthalons op te wachten.  Ivann had mij het Dedeman Park Levent hotel aan geraden omdat naast dit hotel3 grote shopping centra’s liggen….Shopping…. ik twijfelde geen seconde.  Prachtig hotel,heel exclusieve kamer en heel vriendelijk personeel.

Bij aankomst in het hotel werd ik door verbonden met Rosa, De woordvoerster van het Aesthetic Center. Ze zou me een bezoekje in het hotel brengen om alles nog eens te overlopen voor de komende dagen. Een super lieve dame waar je je onmiddellijk bij op je gemak voelt. Ik kon nog eens alles overlopen met haar en mijn bijkomende vragen beantwoorde ze heel uitgebreid.

Samen met mijn vriendin besliste we om in het hotel nog een hapje te eten en nog wat te chillen op de kamer want ik morgen zou de chauffeur ons oppikken om 9u, dus 8u afspraak aan het ontbijt.

 

Dag 2

Ik moet zeggen dat ik ondanks de stress goed heb geslapenen ik opgestaanben met volle moed. Rosa had me aangeraden om een goed ontbijt te nemen,zodat ik klaar was voor enkele uren stil te liggen tijdens de ingreep. Onze chauffeur pikte ons op om 9u ,amper 10 min later arriveerde we in de kliniek. We wandelde de kliniek binnen en het was precies of er viel een grote stress af mijn schouders ,een omgeving die rust uitstraalde en personeel die je direct een vertrouwt gevoel gaven.

Dr Nurittin stond ons op te wachten om samen met hem te bespreken wat het verloop van de ingreep zou zijn en zou in samenspraak met mij de haarlijn bepalen. Hier had ik zelf al lang over nagedacht hoe het er zou uitzien. Hij heeft mij nog een duidelijke uitleg gegeven en hij heeft me een stift een haarlijn getekend wat volgens hem het meest natuurlijke resultaat zou geven.

Na een bloedonderzoek en na het scheren van de haren was het zo ver en zijn we naar de ingreep kamer gegaan. Ik had op verschillende forums gelezen dat de verdoving een pijnlijke zaak was. Ik geef toe dat je het wel voelt maar ik had het 10 keer erger verwacht.

Na dat de verdoving was gegeven heb ik eigenlijk heel weinig last gehad ,je voelt en hoort wel van alles maar pijn heb je absoluut niet. Mehmed ,en zijn team waren allemaal heel vriendelijk. Ondanks dat ze niet vlot engels spraken vroegen zemij om de 15 min “Everything ok?”.  Wat ik ook zeer fijn vond is dat Rosa af en toe eens binnen kwam om te vragen of ik vragen had en of alles goed met me ging. Dit is echt wel een pluspunt dat je gewoon nederlands met haar kan praten.

Toen ik na de ingreep in de spiegel keek schrok ik wel maar langs de ene kant zag ik ook dat de haartjes overal waren geplaatst. Ook was het een geruststelling dat ik meteen zag dat de haarlijn zeer natuurlijk was en dat het mijn gezicht niet veranderde. 

Omdat het voor mij toch een stap in mijn leven is wilde ik heel graag met de mensen die mij behandeld hebben op de foto gaan.  Toen ikdoor de chauffeur terug werd gebracht naar het hotel stond mijn vriendin me op te wachten. Uiteraard was ze zeer nieuwsgierig hoe het was gegaan en was het voor mij zeer fijn om mijn volledige dag nog eens te kunnen vertellen tegen haar.

 

Dag 3

Rosa had me gevraagd om heel voorzichtig de nacht door te brengen en zeker niet te slapen op het getransplanteerde gedeelte . Na een nachtje enkel op mijn rug te hebben gelegen (wat niet makkelijk was want ik ben normaal een buikslaper) gingen we terug uitgebreid ontbijten.

Om 10u pikte de chauffeur ons op aan het hotel om naar de kliniek te rijden. In de kliniek hebben ze het verband verwijderd achteraan in de nek.

Voor de rest waren we nu de volledige dag vrij. Rosa vroeg of ze nog iets voor ons kon doen maar we besliste om zelf wat gaan rond te wandelen in de buurt van het bekende Taksim square. Ik had bang dat mensen mij constand zouden bekijken maar blijkbaar zijn ze dat daar in Istanbul gewoon om mensen te zien rondlopen die een haartransplantatie hebben ondergaan.  Ik had een vooroordeel over Istanbul maar ik moet zeggen,wat een prachtige stad!

 

Dag 4

Ondanks we een hele leuke dag hebben gehad was ik toch blij dat ik vandaag naar huis mocht. Vooral omdat je thuis vrienden en familie hebt zitten die vooral heel nieuwsgierig zijn.  Na het uitchecken in het hotel werden we naar de kliniek gebracht.

Mehmed heeft mijn hoofd voor de eerste keer gewassen. Ook heeft hij mij de volledige verzorging stap voor stap uitgelegd terwijl Rosa het telkens vertaald heeft. Een strikte verzorging die ik de komende 10 dagen zou moeten volgen. Ik kreeg de volledige uitleg nog mee op papier en een tas met alle verzorgingsproducten.

Ik nam afscheid van het medisch team en van Rosa en hoopte heel stiekem dat we elkaar nog wel eens zouden ontmoeten maar langs de andere kant ook weer niet natuurlijk.  De chauffeur bracht ons naar de luchthaven. Om 14u 40 vloog ons vliegtuig de lucht in en om 17u kwamen we aan in Zaventem.

Ik hoop binnen enkele maanden jullie foto’s te kunnen bezorgen van het volledige resultaat.