Wat moet u weten voorafgaand aan de haartransplantatie?

1)    Bij aankomst in het Aesthetic Center in Istanbul (Turkije) zal er een bloedafname gebeuren waarop u getest zal worden op Hepatitis B, Hepatitis C én HIV.Er zal ook al een extra staal genomen worden voor de PRP behandeling tijdens de haartransplantantatie.

2)    In het Aesthetic Center zal uw haar op 1mm kort geschoren worden.U mag enkele dagen of zelfs soms weken vooraf uw haar al kort laten scheren zodat u aan de lengte gewend kan worden maar absoluut niet korter dan 6mm.

3)    Eén week voor de ingreep moet u stoppen met het nemen van aspirine, paracetamol of andere pijnbestrijders. Als dit door een bepaalde reden niet mogelijk is gelieve ons dit dan vooraf te melden aan het team van Aesthetic Center zodat dit voorgelegd kan worden ter goedkeuring bij de anesthesist van het Aesthetic Center.

4)    Probeer 3 dagen voor de ingreep roken te limiteren.De dag van de ingreep mag u niet roken en na de ingreep moet u minstens 36u wachten.

5)    U mag in de ochtend voor de ingreep een ontbijt nuttigen.Mocht er een andere soort van anesthesie zijn afgesproken dan een lokale verdoving raadpleeg dan het medisch team van het Aesthetic Center omtrent het ontbijt.

6)    Draag makkelijke en comfortabele kledij en zorg er voor dat je niets meer over je hoofd moet trekken. (een los hemd of pullover met ritssluiting)

7)    Om uw verblijf na de ingreep zo comfortabel mogelijk te laten verlopen zullen er pijnstillers tijdens de ingreep toegediend worden en krijgt u ook alle uitleg van medicatie mee naar het hotel.

 

Wat moet u weten na de haartransplantatie?

1)    Uw hoofd zal de eerste uren nog gevoelloos zijn dus zorg ervoor dat u geen bruuske bewegingen doet of dat u het hoofd nergens stoot.

2)    U zal van het medisch team van Aesthetic Center Istanbul een zwarte zweetband aan krijgen die rond het hoofd wordt geplaatst, dit om zwellingen tegen te gaan. Deze mag absoluut de eerste 5 dagen niet verwijderd worden, enkel een korte periode om u te wassen en de band te reinigen.

3)    U krijgt van het medisch team van Aesthetic Center Istanbul ijszakken mee naar het hotel en deze dient u om de 2 uur een 5-10 tal minuten op het voorhoofd te leggen om zwelling tegen te gaan.

4)    In het Aesthetic Center zal u na de ingreep duidelijke informatie krijgen hoe en wanneer u uw medicatie moet innemen, deze krijgt u mee naar het hotel.

5)    Probeer de eerste 2 dagen het rustig aan te doen en wat te relaxen in uw hotel. U mag zich buiten het hotel begeven maar vermoei uzelf niet teveel.

6)    U krijgt van het medisch team van Aesthetic Center een speciale pet mee (soort strandhoedje) die u altijd moet dragen als u buiten gaat! Gebruik enkel en alleen dit hoedje want dit is het enige model waar u getransplanteerd haar niet in aanraking komt met de pet.

7)    Het medisch team van Aesthetic Center raden u aan om de eerste 2 nachten te slapen met een handdoek in uw nek. Dit zal meer steun geven en de mogelijkheid op eventuele kleine bloedingen zal dit tegenhouden.

8)    Op dag 4 vind er een eerste wassing plaats van uw hoofd.Tot dan mag u het volledige hoofd NIET wassen of niet in aanraking met water laten komen.

9)    De laatste dagen van uw verblijf krijgt u een uitgebreide uitleg van het medisch team over hoe u de verzorging van uw haar en hoofd zal moeten toepassen en hoe u de medicatie mag afbouwen .U krijgt de shampoo en lotion mee naar huis die u moet gebruiken voor de verzorging Als er in België toch nog onduidelijkheden zijn staat het team van Esthetic Airlines 24/24 ter uwer beschikking voor al uw vragen, die hier het rechtstreeks aanspreekpunt is voor de klanten van het Aesthetic Center. Esthetic Airlines overlegt alle vragen en/of problemen binnen de 24u met het medisch team van het Aesthetic Center.

10)  De shampoo en de lotion gaat er voor zorgen dat uw hoofdhuid zal beginnen schilferen, dit is het proces dat de kleine wondjes zullen genezen en ook heel snel volledig zullen verdwijnen.Na een volle week zullen de wondjes zo goed als verdwenen zijn en zal de roodheid niet meer zichtbaar zijn.

11)  Probeer na het wassen uw haren niet droog te wrijven maar zachtjes droog te deppen.

12)  Na 2-3 weken zal een deel van het getransplanteerde haar terug uitvallen. Dit is een normaal proces!! Het getransplanteerde haar zal pas na 3-4 maanden volledig beginnen doorgroeien en zal vanaf dan blijvend zijn. Het volledige resultaat zal u kunnen waarnemen op 12 maanden.